2012. március 1., csütörtök

Egy újabb recept, amit érdemes kipróbálni!


Tonhalas spaghetti

Úgy vélem senki számára nem  újdonság, ha azt mondom, hazánkban a halfogyasztás elenyésző, ritkán kerül az asztalunkra. A következő, közismert recept elkészítésével könnyen gyorsan becsempészhetjük mindennapi fogyasztásunkba, sőt tapasztalatom szerint a megrögzött „halellenesek” is gyakran beadják a derekukat…

Hozzávalók (4-5 személyre):

1 doboz paradicsompüré (tartósítószer nélküli)
4 gerezd fokhagyma
2 db kis tonhalkonzerv (enyhén sós lében)-egyenként 80 g
egy csokor friss petrezselyem
extra szűz olívaolaj
400 g spaghetti (durum)


Elkészítése:

Az olívaolajon enyhén pirítsuk meg a fokhagymagerezdeket, majd vegyük ki.  Öntsük hozzá a paradicsomszószt (a tűzijáték elkerülése végett én leveszem az edényt a tűzről az öntés alatt), majd sózzuk és fedő alatt 15 percig rotyogtassuk, majd öntsük bele a tonhalkonzerveket sós lével és a felaprított petrezselyemmel együtt, főzzük tovább még 5 percig. Amíg rotyog, kifőzzük a spaghettitaldentere, - célszerű úgy időzíteni, hogy egyszerre készüljenek el, nehogy kiszáradjon a tészta. Ha elkészültünk összekeverjük a spaghettit a szósszal és máris fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése