Tonhalas spaghetti
Úgy vélem senki számára nem újdonság, ha azt mondom, hazánkban a
halfogyasztás elenyésző, ritkán kerül az asztalunkra. A következő, közismert
recept elkészítésével könnyen gyorsan becsempészhetjük mindennapi fogyasztásunkba,
sőt tapasztalatom szerint a megrögzött „halellenesek” is gyakran beadják a
derekukat…
Hozzávalók (4-5 személyre):
1 doboz paradicsompüré (tartósítószer nélküli)
4 gerezd fokhagyma
2 db kis tonhalkonzerv (enyhén sós lében)-egyenként 80 g
só
egy csokor friss petrezselyem
extra szűz olívaolaj
400 g spaghetti (durum)
Elkészítése:
Az olívaolajon enyhén pirítsuk
meg a fokhagymagerezdeket, majd vegyük ki.
Öntsük hozzá a paradicsomszószt (a tűzijáték elkerülése végett én
leveszem az edényt a tűzről az öntés alatt), majd sózzuk és fedő alatt 15
percig rotyogtassuk, majd öntsük bele a tonhalkonzerveket sós lével és a
felaprított petrezselyemmel együtt, főzzük tovább még 5 percig. Amíg rotyog,
kifőzzük a spaghettitaldentere, - célszerű úgy időzíteni, hogy egyszerre készüljenek
el, nehogy kiszáradjon a tészta. Ha elkészültünk összekeverjük a spaghettit a
szósszal és máris fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése