A zöld kávé kivonata teljes egészében eltér az általunk
ismert feketekávétól, noha az alapanyag természetesen ugyanaz. A feketekávé
pörkölés után éri el az ismert formáját. Az intenzív hőkezelés hatására viszont
eltűnnek a zöldkávé igen hasznos és biológiailag aktív hatóanyagai. Ezek
közül a legfontosabb a klorogénsav, amely valóban igen különleges hatóanyag.
A vizsgálatok és a klinikai kísérletek alapján kiderült, hogy a klorogénsav
jelentősen gyorsítja a metabolizmust, vagyis az anyagcserét.
A zöld kávé kivonat tartalmaz még koffeint is, de ez is
teljesen eltér a feketekávé koffeinjétől. A zöld kávé koffeinje hosszabb távon
és nem hirtelen, rövid idő alatt fejti ki hatását. Felfrissít, élénkít,
aktivizál. Erőt és energiát biztosít az örömteli és egészséges testmozgáshoz.
És ezzel még nem ért véget a klorogénsav csodálatos eredménylistája. A klorogénsav
ugyanis az eddig ismert egyik legerősebb antioxidáns. Kutatások szerint az
erős antioxidánsként számon tartott zöld teánál 10-szer nagyobb védőhatással
rendelkezik. A pusztító szabad oxigéngyökök elleni hatásos védelem az emberi
egészség sarkalatos és egyik legfontosabb kérdése. A rákmegelőzés egyik
alappillére lehet, ha feketekávé helyett fogyasztjuk.
Forrás: http://www.zoldhaz.info/zöld-kávé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése