Az emberi vérbe vándorolnak a gyorsétteremek által használt csomagolóanyagok mérgező vegyi anyagai – állítja egy tanulmány szerint University of Toronto kutatói, amit meg is jelentettek a Environmental Health Perspectives című folyóiratban.
A tanulmány szerint az olajos élemiszerek – mint pl. a gyorséttermi ételek vagy a mikrózható popcorn csomagolásához használt zsírpapírból PFCA (perfluor-karbonsav) oldódik ki. Egy korábbi tanulmány szerint, amit ugyanez a kutatócsoport végzett a csomagolóanyagok mérgező anyagai az ételekbe jutnak, amit az emberek elfogyasztanak. Ez elég aggasztó kérdés, mivel a szervezet le tudja bontani a PAPS nevű erősen mérgező vegyi anyagok osztályba sorolt perfluor-karbonsavat.
A perfluor-karbonsavval találkozhatunk textilekben (ruha, ágynemű, törölköző, szőnyeg) és egyéb csomagolóanyagokban is. A főzéshez szükséges kellékek - serpenyők és fazekak - tartalmazzák emellett a
perfluor-karbonsav egyik típusát, a PFOA-t, vagyis perfluorooktanátot is, amit számos egészségügyi problémával hoznak összefüggésbe: felelős a magas koleszterinszint kialakulásáért valamint hormonális problémákhoz és legrosszabb esetben rákos megbetegedéshez vezethet.
Scott Mabury kutató szerint ez a felfedezés azért fontos, mert csak akkor tudjuk figyelemmel kísérni az emberi szervezet érzékenységét a különböző vegyi anyagok hatása szempontjából, ha feltérképezzük ezen érzékenység eredetét.
írta: David Gutierrez, staff writer (NaturalNews)
a forrás és a teljes cikk itt olvasható: http://www.growswitch.com/ blog/2012/01/chemicals-in- fast-food-wrappers-show-up-in- human-blood/#.Tw7vPZfchtk
:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése