Vegetáriánus cannelloni
Hozzávalók:
1 doboz cannelloni (durumtésztából)
Töltelék:
1 db közepes padlizsán
40 dkg erdei csiperke gomba
2 közepes fej vöröshagyma
1/2 doboz paradicsompüré
só
feketebors
extra szűz olívaolaj
Szósz:
4 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré (tartósítószer nélküli)
só
bazsalikomlevél
cayenne-i bors (esetleg chili)
extra szűz olívaolaj
Tetejére:
mozzarella/parmezán
Először is elkészítjük a tölteléket. A hagymát, padlizsánt, gombát megtisztítjuk, igen apróra vágjuk (fontos, hogy a padlizsán és gomba darabok kellően kicsik legyenek, hogy bele tudjuk tölteni a kis csövecskékbe). A hagymát serpenyőben megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sót borsot, és addig kevergetjük, sütögetjük, míg össze nem esnek és enyhén megpirulnak (és isteni illatok terjengenek). Ezután hozzáadjuk a fél doboz paradicsompürét, és lassú tűzön 20-25 percig rotyogtatjuk.
Közben színre lép a szósz, amivel majd leöntjük a cannellonikat. Ehhez a megtisztított fokhagyma gerezdeket az olívaolajban megpirítjuk, majd kivesszük, és hozzáöntjük a paradicsompürét. Sóval, cayenne-i borssal megszórjuk, bazsalikomleveleket rádobjuk, 20-25 percig főzzük kis lángon, hogy a paradicsom agresszív ízétől búcsút mondjunk.
Ha készen van a töltelék (kellően sűrű), lezárjuk és kissé lehűtjük, majd kávéskanál segítségével beletöltjük a cannellonikba. A kis töltött hengereket egymás mellé helyezzük egy kisebb tepsiben, leöntjük az időközben elkészült paradicsomszósszal, megszórjuk a sajttal és közepes lángon addig sütjük, míg arany barnára nem pirul.
Amíg pedig sül a cannellonink, elkészíthetjük az alábbi előételt:
Hozzávalók:
2 csomag mozzarella
3 db paradicsom
10 dkg sonka
extra szűz olívaolaj
szárított oregánó
rukkola
A kép szerintem magáért beszél, mindent felvágunk (kivéve a rukkolát), meglocsoljuk olívaolajjal, oregánóval. Teljes kiőrlésű pirított kifli darabokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése