2012. július 12., csütörtök

Figyelj oda jobban az étkezésedre és egészségedre!


A bio ételek egészségesebbek mint a hagyományosak? Szerintem igen. Megosztom veled, hogy miért érzem úgy, hogy a természetes ételek fogyasztása hosszú távú egészséget biztosít.

Amikor természetes ételt említek, akkor arra gondolok, ami nem mesterségesen előállított. A bio ételek nem tartalmaznak vegyszereket, adalékanyagot, vagy növekedést segítő hormonokat, nem génkezeltek. A természetes étel az, ami természetes módon növekszik. Miért tapasztalunk annyi betegséget manapság, különösképpen a nyugati világban? Azt gondolom, hogy ennek az az oka, hogy kihagyjuk a bio ételeket a diétánkból.
Nekem úgy tűnik, hogy olyan, mintha a rendszer úgy kezelne minket, mint marhákat, felhízlal, aztán visz a vágóhídra. Egy betegségre kitenyésztett társadalom vagyunk, amely csak arra hivatott, hogy eltartsa az élelmiszer-, és gyógyszergyártó vállalatokat. Ha a gyógyszergyártó cégek feltalálnának egy gyógymódot a betegségekre, tönkremennének. Fontos tudnod, hogy a tested egy lenyűgöző gépezet: képes rá, hogy meggyógyítsa önmagát. De mi már az első kis fájdalom jelénél gyógyszerhez nyúlunk. Ez átmeneti megkönnyebbülést hozhat, de nem szünteti meg a probléma okát. Ez az, amiért úgy döntöttem, hogy bio ételeket fogok enni és ezt az életstílust követem. Hadd adjak egy példát.

Az ételtermelőkre nem csak az idő szűkössége gyakorol nagy nyomást, hanem felelősséggel tartoznak a részvényeseik felé is. Egyre nagyobb és nagyobb mennyiségben kell termelniük zöldséget és gyümölcsöt. Hogyan teszik ezt? A termékeiket gyorsabban és nagyobb mennyiségben vegyi anyagok segítségével növesztik. Így a zöldségek és gyümölcsök, amiket megveszel a helyi szupermarketben tele van mérgező vegyi anyagokkal, így ezek az anyagok idővel betegséget okozhatnak. Ez az, ami miatt érdemesebb bio termékeket enni. Ezek egészségesebbek, mint a hagyományos ételek? Én azt mondanám, hogy igen.
A húsiparban szintén szükség van a tömegtermelésre, így ők vegyi anyagokkal és növekedési hormonokkal etetik az állatokat, így nőnek egyre nagyobbá egyre gyorsabban. Lehet ez az oka a fiatalkori elhízásnak? Elég valószínű.

A húsipar szintén megpróbálja megtéveszteni a fogyasztót, hogy elhiggye, hogy a hús, amit eszik friss. Lehet, hogy olvastál már arról, hogy a húsba carbon monoxidot tesznek, hogy frissnek és rózsaszínnek tűnjön. Tapasztalhatod, hogyha kiteszed a húst a konyhapultra és otthagyod néhány napig, utána is ugyanolyan frissnek fog tűnni. Te magad is elvégezhetsz egy kísérletet ennek az ellenőrzésére: egyszerűen hagyj kinn egy darab húst a konyhaasztalon pár napra és még mindig frissnek fog tűnni. Hozzáadnak carbon monixot egy módszeren keresztül amit úgy hívnak, hogy „módosított levegőjű csomagolás”, ami az amerikai Nemzeti Gyógyszeregészségügyi Hivatal (FDA, Food and Drug Administration) által jóváhagyott módszer. De ez nem természetes étel és ez a gyakorlat megtévesztő!

Tehát még egyszer: A bio ételek egészségesebbek, mint a hagyományos ételek? Nagyon úgy tűnik. Fontos, hogy tájékozottak legyünk, amikor az egészségről beszélünk. Manapság az internet és az információ korában nincs mentség. Amikor az egészség kerül szóba, a tudatlanság nem áldásos, veszélyes lehet az ember egészségére.
Figyelj oda jobban az étkezésedre és egészségedre!

Samantha Fisher

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése