A bio ételek egészségesebbek mint a hagyományosak? Szerintem
igen. Megosztom
veled, hogy miért érzem úgy, hogy a természetes ételek fogyasztása hosszú távú
egészséget biztosít.
Amikor
természetes ételt említek, akkor arra gondolok, ami nem mesterségesen előállított.
A bio ételek nem tartalmaznak vegyszereket, adalékanyagot, vagy növekedést
segítő hormonokat, nem génkezeltek. A természetes étel az, ami természetes
módon növekszik. Miért tapasztalunk annyi betegséget manapság,
különösképpen a nyugati világban? Azt gondolom, hogy ennek az az oka, hogy
kihagyjuk a bio ételeket a diétánkból.
Nekem úgy tűnik, hogy olyan, mintha a rendszer úgy kezelne
minket, mint marhákat, felhízlal, aztán visz a vágóhídra. Egy betegségre
kitenyésztett társadalom vagyunk, amely csak arra hivatott, hogy eltartsa az
élelmiszer-, és gyógyszergyártó vállalatokat. Ha a gyógyszergyártó cégek
feltalálnának egy gyógymódot a betegségekre, tönkremennének. Fontos tudnod,
hogy a tested egy lenyűgöző gépezet: képes rá, hogy meggyógyítsa önmagát. De mi
már az első kis fájdalom jelénél gyógyszerhez nyúlunk. Ez átmeneti
megkönnyebbülést hozhat, de nem szünteti meg a probléma okát. Ez az, amiért úgy
döntöttem, hogy bio ételeket fogok enni és ezt az életstílust követem. Hadd
adjak egy példát.
Az ételtermelőkre nem csak az idő szűkössége
gyakorol nagy nyomást, hanem felelősséggel tartoznak a részvényeseik felé is.
Egyre nagyobb és nagyobb mennyiségben kell termelniük zöldséget és gyümölcsöt. Hogyan
teszik ezt? A termékeiket gyorsabban és nagyobb mennyiségben vegyi anyagok segítségével
növesztik. Így a zöldségek és gyümölcsök, amiket megveszel a helyi
szupermarketben tele van mérgező vegyi anyagokkal, így ezek az anyagok idővel
betegséget okozhatnak. Ez az, ami miatt érdemesebb bio termékeket enni. Ezek
egészségesebbek, mint a hagyományos ételek? Én azt mondanám, hogy igen.
A húsiparban szintén szükség van a tömegtermelésre,
így ők vegyi anyagokkal és növekedési hormonokkal etetik az állatokat, így
nőnek egyre nagyobbá egyre gyorsabban. Lehet ez az oka a fiatalkori elhízásnak?
Elég valószínű.
A húsipar szintén megpróbálja megtéveszteni a fogyasztót, hogy elhiggye,
hogy a hús, amit eszik friss. Lehet, hogy olvastál már arról, hogy a húsba
carbon monoxidot tesznek, hogy frissnek és rózsaszínnek tűnjön. Tapasztalhatod,
hogyha kiteszed a húst a konyhapultra és otthagyod néhány napig, utána is ugyanolyan
frissnek fog tűnni. Te magad is elvégezhetsz egy kísérletet ennek az ellenőrzésére:
egyszerűen hagyj kinn egy darab húst a konyhaasztalon pár napra és még mindig frissnek
fog tűnni. Hozzáadnak carbon monixot egy módszeren keresztül amit úgy hívnak,
hogy „módosított levegőjű csomagolás”, ami az amerikai Nemzeti Gyógyszeregészségügyi
Hivatal (FDA, Food and Drug Administration) által jóváhagyott módszer. De ez
nem természetes étel és ez a gyakorlat megtévesztő!
Tehát még egyszer: A bio ételek egészségesebbek,
mint a hagyományos ételek? Nagyon úgy tűnik. Fontos, hogy tájékozottak legyünk,
amikor az egészségről beszélünk. Manapság az internet és az információ korában
nincs mentség. Amikor az egészség kerül szóba, a tudatlanság nem áldásos, veszélyes
lehet az ember egészségére.
Figyelj oda jobban az étkezésedre és egészségedre!
Samantha Fisher
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése