2012. július 1., vasárnap

Táplálkozás és diéta


Az egészséges táplálkozás alapjai:


1. Egyél változatosan, tápanyagokban gazdag élelmiszereket. 

2. Fogyassz sok teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget.
3. Őrizd meg egészséges testsúlyodat.
4. Fogyassz kisebb adagokat.
5. Egyél rendszeresen.
6. Csökkentsd bizonyos ételek mennyiségét, de ne küszöböld ki őket teljesen az étrendedből.
7. Az egészséges táplálkozás érdekében úgy válogasd meg ételeidet, hogy azok idővel egyensúlyba kerüljenek. 
8. Ismerd fel a diétázás csapdáit. Ha javítani akarsz étkezési szokásaidon, először is tudnod kell, milyen hibákat követsz el.
9. Fokozatosan vezesd be a változásokat.
10. Ne feledd, nincsenek jó és rossz élelmiszerek


5 INDOK, HOGY MIÉRT NE TÁPLÁLKOZZ EGÉSZSÉGTELENÜL:

1. Az üres kalóriák csak a zsírpárnáinkat gyarapítják.
2. Emésztési problémákat okozhat.
3. Fáradtabbá tesz.
4. Az egyoldalú étkezés a haj, a bőr és a körmök állapotán is nyomot hagy.
5. Az elhízás magad koleszterinszint kialakulásához, szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése