2013. április 21., vasárnap

Tejszínes medvehagyma krémleves


Hozzávalók:
1 nagy csokor medvehagyma /baranyai erdők többségében szedhető/
1 evőkanál olívaolaj

1 db nagyobb burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
8 dl víz
1 leveskocka
2 dl főzőtejszín /a soványabbat szeretem

bors

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztom az aprított vöröshagymát, rádobom az apróra kockázott burgonyát, felengedem a 8 dl meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmosom, és vastag szárától megtisztítom.
Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobom a medvehagymát és a fokhagymát, forrástól számítva kb. 5-8 percig főzöm. Ezután botmixerrel jól eldolgozom.
Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet rottyanjon.
Kissé lehűtöm (langyosra), és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalom.

Forrás:
http://www.mindmegette.hu/tejszines-medvehagyma-kremleves.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése