2012. március 3., szombat

Itt a tavasz, együnk sok zöldséget!


Mivel a tavasz beköszöntével már rengeteg friss zöldséget vehetünk a piacokon, boltokban, így itt egy nagyon egyszerű recept egy energiadús, finom, valamint könnyen és gyorsan elkészíthető ételhez, a zöldségkrémleveshez.

Hozzávalók (3-4 személyre):
1 db vöröshagyma, 1 db fehérrépa, 3 db sárgarépa, 3 szál zeller, 3 gerezd fokhagyma, 1 db póréhagyma, 1 db kisebb brokkoli, fél liter víz, 1 dl fehér bor, vaj, petrezselyem, fekete bors, só, lestyán, borsikafű, szerecsendió, 2 dl főzőtejszín, rozskenyér

Elkészítése:
a feldarabolt zöldségeket megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a bort. Miután a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vizet és addig pároljuk, míg a zöldségek puhák nem lesznek. Ezután hozzáadjuk a tejszínt. (Hogy krémesebb legyen, egy evőkanálnyi rizslisztet is tehetünk hozzá.) Forralás után összeturmixoljuk, fűszerezzük ízlés szerint és pirított rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése