2013. június 11., kedd

Gyógyító gyümölcsök: eper



Az eper gyógyhatásai:
szépít,
méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,
kiváló az emésztési panaszok kezelésére,
vesebántalmak esetén,
a fájdalmak enyhítésére és a láz csillapítására,
tüdőgyulladás, reuma és pajzsmirigy rendellenességek esetén,
a pattanásos bőr kezelésére,
csökkenti a szívbetegségek,
a kötőszöveti gyulladások,
az agyér-elmeszesedés kialakulásának kockázatát is


Eperkúra az egészségünkért
„A földieper az első tavaszi gyümölcsök egyike. Aki eperkúrába kezd, annak tudnia kell, hogy a sóoldó hatása eléggé intenzív, ezért előfordulhat, hogy fogyasztása során kiütések jelentkezhetnek a bőrön. Ha a tisztító folyamatok elérték hatásukat, és a szervezetünkből kiürültek a méreganyagok, a kiütések maguktól elmúlnak" - mondta Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.


Ha nyersen fogyasztjuk az epret..Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg, mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul. Természetesen csak akkor lesz társunk a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk.
A friss, zamatos földieperből például kitűnő koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában elég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével, tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani. Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban, valamint természetes fájdalomcsillapítót is tartalmaz.

Gyógyító gyümölcsök: eper

Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!

Megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti a bőrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle.



Forrás: http://www.edenkert.hu/gyumolcs/gyumolcs-az-asztalon/gyogyito-gyumolcs-eper/3139/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése