2012. november 1., csütörtök

A zöld kávé hatásai

A zöld kávé kivonata teljes egészében eltér az általunk ismert feketekávétól, noha az alapanyag természetesen ugyanaz. A feketekávé pörkölés után éri el az ismert formáját. Az intenzív hőkezelés hatására viszont eltűnnek a zöldkávé igen hasznos és biológiailag aktív hatóanyagai. Ezek közül a legfontosabb a klorogénsav, amely valóban igen különleges hatóanyag. A vizsgálatok és a klinikai kísérletek alapján kiderült, hogy a klorogénsav jelentősen gyorsítja a metabolizmust, vagyis az anyagcserét.
A zöld kávé kivonat tartalmaz még koffeint is, de ez is teljesen eltér a feketekávé koffeinjétől. A zöld kávé koffeinje hosszabb távon és nem hirtelen, rövid idő alatt fejti ki hatását. Felfrissít, élénkít, aktivizál. Erőt és energiát biztosít az örömteli és egészséges testmozgáshoz. És ezzel még nem ért véget a klorogénsav csodálatos eredménylistája. A klorogénsav ugyanis az eddig ismert egyik legerősebb antioxidáns. Kutatások szerint az erős antioxidánsként számon tartott zöld teánál 10-szer nagyobb védőhatással rendelkezik. A pusztító szabad oxigéngyökök elleni hatásos védelem az emberi egészség sarkalatos és egyik legfontosabb kérdése. A rákmegelőzés egyik alappillére lehet, ha feketekávé helyett fogyasztjuk.
Forrás: http://www.zoldhaz.info/zöld-kávé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése