2012. január 26., csütörtök

és most jöjjön egy recept - Vegetáriánus cannelloni

Vegetáriánus cannelloni
 


Hozzávalók:
1 doboz cannelloni (durumtésztából)
Töltelék:
1 db közepes padlizsán
40 dkg erdei csiperke gomba
2 közepes fej vöröshagyma
1/2 doboz paradicsompüré
feketebors
extra szűz olívaolaj

Szósz:
4 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré (tartósítószer nélküli)
bazsalikomlevél
cayenne-i bors (esetleg chili)
extra szűz olívaolaj
Tetejére:
mozzarella/parmezán

Először is elkészítjük a tölteléket. A hagymát, padlizsánt, gombát megtisztítjuk, igen apróra vágjuk (fontos, hogy a padlizsán és gomba darabok kellően kicsik legyenek, hogy bele tudjuk tölteni a kis csövecskékbe). A hagymát serpenyőben megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sót borsot, és  addig kevergetjük, sütögetjük, míg össze nem esnek és enyhén megpirulnak (és isteni illatok terjengenek). Ezután hozzáadjuk a fél doboz paradicsompürét, és lassú tűzön 20-25 percig rotyogtatjuk.

Közben színre lép a szósz, amivel majd leöntjük a cannellonikat. Ehhez a megtisztított fokhagyma gerezdeket az olívaolajban megpirítjuk, majd kivesszük, és hozzáöntjük a paradicsompürét. Sóval, cayenne-i borssal megszórjuk, bazsalikomleveleket rádobjuk, 20-25 percig főzzük kis lángon, hogy a paradicsom agresszív ízétől búcsút mondjunk.
Ha készen van a töltelék (kellően sűrű), lezárjuk és kissé lehűtjük, majd kávéskanál segítségével beletöltjük a cannellonikba. A kis töltött hengereket egymás mellé helyezzük egy kisebb tepsiben, leöntjük az időközben elkészült paradicsomszósszal, megszórjuk a sajttal és közepes lángon addig sütjük, míg arany barnára nem pirul.

Amíg pedig sül a cannellonink, elkészíthetjük az alábbi előételt:
Hozzávalók:
2 csomag mozzarella
3 db paradicsom
10 dkg sonka
extra szűz olívaolaj
szárított oregánó
rukkola
A kép szerintem magáért beszél, mindent felvágunk (kivéve a rukkolát), meglocsoljuk olívaolajjal, oregánóval. Teljes kiőrlésű pirított kifli darabokkal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése